Uporabnost odrabljenih oblačil

maj 2019

Dan za spremembe smo podaljšali na mesec za spremembe in zbirali ideje, kako koristno uporabit odrabljene obleke. Odziv je prinesel kar nekaj zanimivih idej, ki bodo kmalu objavljene v našem zbirniku. Prijazni ljudje, ki so z nami delili njihove izkušnje, bodo tako lahko koristili tudi posameznikom, ki ne vedo, kam z oblekami, ki so na prvi pogled za odpad.

Čeprav je mesec zbiranja idej mimo, bomo seveda veseli še kakšne vaše izkušnje in predloga. 

S ponovno rabo do poučne lutkovne predstave

K letošnji akciji Očistimo Slovenijo 2018 smo pristopili na prav poseben način. Za pripravo lutkovne predstave Morski zdravnik smo uporabili odpadke, ki smo jih nabrali v Novi Gorici. 

Mati lutkovne predstave je Mojca Bernik, ki o čisti Zemlji razmišlja vsaki dan. Ne samo razmišlja, temveč tudi naredi. K izvedbi njene ideje je pristopil tudi naš zavod. Skupaj smo si zadali, da lutke in celotno sceno pripravimo iz odpadnega materiala. Tako smo na dan akcije Očistimo Slovenijo 2018 pričeli z delom in iz nabranih odpadkov ustvarili plavajoči otok in prve lutke. Pravzaprav je prvo lutko, glavnega junaka, naredila že Nevenka Vrančič, animatorka lutk. Akcijo smo zaključili s krstno predstavo. V njej so sodelovali tudi prostovoljci, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Lutkovno predstavo za otroke na temo okolja, zdravja in morskih živali želimo namreč izpeljati tudi na šolah in vrtcih. Čeprav, roko na srce, tudi odraslim ne bi škodila.

Sauvignon - tretji finalist

Konec avgusta smo dobili tretjega finalista, potencialnega spremljevalca sladice z okusom nonine potice. Izbrali so ga domačini rojstnega kraja ideje o Goriški gubanci, v Kromberku, pod gradom. Prepričal jih je Sauvignon s svojo dobro harmonijo med sladkobnostjo in strukturo.

Butične lokalne dobrote na Gradu Kromberk

Avgustovska tržnica butičnih domačih dobrot lepo dopolnjuje večere Festivala glasbe sveta. Raznoliki ustvarjalci in njihovi izdelki, degustacija tega in onega ter prijetna glasba poskrbijo, da so večeri v amfiteatru Gradu Kromberk res prijetni. 

Letos je na dogodku prisoten tudi naš zavod. Nekaj izdelkov lokalnih ustvarjalcev, s katerimi sodelujemo smo že predstavili. Odzivi obiskovalcev so bili pozitivni, kar nam je dalo potrditev, da smo na pravi poti. Naslednji torek nas čaka še en prijeten večer. VABLJENI.

Kje dobite Goriško gubanco v kozarčku?

10.8.2018

Priljubljena sladica z okusom nonine potice, ki jo od letošnjega Festivala vrtnic dobite tudi z dodatkom vrtnice, se nahaja na prodajnih policah naslednjih lokacij:

  • Trgovina Zale&Pepe, Delpinova 18b, Nova Gorica,
  • Vinoteka Solum, Bevkov trg 8, Nova Gorica,
  • Trgovina Vipavka, Kromberška 1, Nova Gorica,
  • Kamp Park Lijak, Ozeljan 6a, Šempas,
  • Zadruga Tolmin, Kidričeva ulica 20, Nova Gorica.

Kmalu boste lahko izbirali tretjega potencialnega spremljevalca te sladice. DAMSKI ROSE IN SUŠENA REBULA bosta tako dobila konkurenta. 

 

 

Lokalni ustvarjalci na Prazniku breskev

julij 2018

Praznik breskev nam je omogočil spoznavanje novih lokalnih ustvarjalcev. Kaj hitro smo ugotovili, da imamo precej skupnega. Kljub vročini, katero smo skušali ublažiti s kockami ledu, so prvi pogovori o nadaljnem sodelovanju stekli. 

Z novogoriško trgovino Moj svet, čist planet pa se že aktivno pripravljamo na nove izzive, ki nas čakajo v prihodnjih mesecih. 

 

LEpi CAjti v kampu Park Lijak

21. julij

Poletje je čas za nabiranje energije. Mi jo bomo nabirali v kampu Park Lijak v Ozeljanu, prijetenem kotičku tako za turiste kot za domačine. Pripravili smo vrsto brezplačnih delavnic na temo lokalnih ustvarjalcev in ponovne rabe, ki se bodo v objemu narave odvijale v petkovih poletnih popoldnevih oz. večerih. 

 

Medtem, ko se boste mladi in manj mladi preiskusili v različnih ročnih spretnostih, se bodo najmlajši lahko zabavali na travniku. Po kreativni delavnici pa si lahko privoščite v gostilni Termika večerjo, kozarček lokalnega vina ali našo, vse bolj priljubljeno Goriško gubanco v kozarčku. 

 

Program delavnic si lahko ogledate tukaj.

 

Uspešen zaključek mini šole Pergamano

30. junij

“Nisem si predstavljala, kaj vse lahko s pergamentnim papirjem ustvarimo”, je povedala ena od udeležencev tri mesece trajajoče delavnice Pergamano, ki se je zaključila v mesecu juniju. Nadja in Nataša sta svoje znanje in izkušnje rade volje prostovoljno delili, saj sta prepričani, da je na Goriškem precej ljubiteljev prefinjenih izdelkov, ki radi občudujejo tovrstne kreacije, jih ustvarjajo ali z njimi obdarujejo.  

 

Učence, ki so se na delavnicah za začetnike vseh starosti dobro izkazali, čakajo sedaj dolge ure vaj, da pridobljeno znanje osvojijo. Medtem, ko nekateri vidijo v obdelovanju papirja idealno tehniko sproščanja, se drugim že porajajo ideje, kako vključiti to tehniko v svoje izdelke in jim tako dvigniti dodano vrednost.

Zaključek posvetov na temo mobinga

8. junij

Včeraj se je zaključil sklop posvetov na temo mobinga, ki jih je organizirala skupina Goričanka.si v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica.

Srečanja s strokovnjaki, obiskovalkami in obiskovalci so potrdila našo domnevo, da se pritiski na delovnem mestu pogosto izvajajo tudi na Goriškem in imajo pomemben vpliv na kakovost življenja zaposlenih in njihov družin.

V zavodu Lepi CAjti verjamemo, da je kakovost življenja odvisna tudi od zdravega delovnega okolja, dobrih odnosov na delovnem mestu in ozaveščenosti posameznika. Zato podpiramo aktivnosti skupine Goričanka.si in se zavezujemo, da bomo tudi sami še naprej iskali poti do lepšega življenja.

Sadovi tedna vseživljenjskega učenja

6. junij

Medgeneracijska druženja »Moja nona = moja učiteljica«, ki smo jih organizirali v okviru Tedna vseživljenjskega učenja, so obiskovalcem vseh starosti ponudila priložnost za spoznavanje znanj in kreativnosti naših non in nonotov. Lokalni ustvarjalci, ki verjamejo v pomen ohranjanja tradicionalnih ročnih spretnosti, so  pokazali, kako so včasih ustvarjali kreativne izdelke. Srečanja pa so služila tudi medsebojnemu spoznavanju, spodbujanju in razvoju novih pristnih produktov Goriške regije.

Prispevajmo k družbenim učinkom

30.maj 2018

Na včerajšnjem srečanju predstavnikov javnega sektorja, gospodarstva, socialne ekonomije in zainteresirane javnosti smo dobili potrditev, da je naša podpora vključevanju ranljivih skupin v razvoj pristnih lokalnih izdelkov in storitev prava pot do lepšega jutri.

Predstavitev problematike odgovornega nakupa in prispevka k družbenim učinkom so popestrile zanimive zgodbe, ki so odkrivale nove priložnosti za poslovno sodelovanje.  Tudi sami smo pristopili k temu konstruktivno. Prepričani v sinergijo povezovanja, se že veselimo napovedanih pogovorov, ki nas čakajo v naslednjih mesecih. 

 

 

 

Novi potencialni spremljevalec Goriške gubance

28.maj 2018

Goriška gubanca je na Drink & Food festivalu v Bukovici dobila še enega potencialnega spremljevalca. Obiskovalci festivala so to soboto izbirali vino, ki se s sladico z okusom nonine potice najlepše združi. Prepričala jih je SUŠENA REBULA.  

Sodelujemo na Tednu vseživljenskega učenja

 

K Tednu vseživljenskega učenja pristopa tudi zavod LEpi CAjti. Zavedamo se namreč, da je učenje pomembno v vseh življenskih obdobjih in za vsakogar. Sodelovali bomo s tremi dogodki, in sicer:

  • 16.5. od 15h dalje z izdelovanjem vrtnic Pergamano pod arkadami novogoriške občine,
  • z brezplačno delavnico "Moja nona = moja učiteljica", ki bo potekala dvakrat, in sicer 21.5. od 16h dalje v prostorih NOE Cafe`& Wine Bar v Šempetru pri Gorici in 5.6. ob 18h v prostorih LUNG v Novi Gorici.

Goriška gubanca tudi z okusom vrtnice

9.maj 2018

Vrtnice so ene najbolj prepoznavnih simbolov ljubezni in lepote. V mesecu maju imajo te dišeče, nežne in zapeljive kraljice vrtov v Novi Gorici, mestu vrtnic, svoj festival. Posebej zanj je Vlasta Goriški gubanci dodala pridih vrtnice. Nastala je sladica, ki prepleta tradicionalni okus nonine potice s prefinjenostjo vrtnice.

Goriška gubanca je tako dobila sestrico z okusom vrtnice, ki so jo prvi lahko že okusili v času letošnjega že trinajstega Festivala vrtic na ogledu zbirke burbonk na Kostanjevici. 

 

 

Uporabni gospodinjski odpadki

4. maj 2018

Letošnji Dan za spremembe je prinesel zbirnik idej, ki ste nam jih prebivalci delili z namenom zmanjševanja gospodinjskih odpadkov. Uporabne ideje za vsako gospodinjsko bomo nadgrajevali, saj je idej še veliko. Za tovrstne ideje, nasvete in informacije smo pripravili kotiček "Ponovna raba", kjer najdete tudi zbirnik.

Hvala vsem za sodelovanje. Rade volje bomo v zbirnik vključili še katero vašo idejo. Korak za korakom k boljšemu gospodinjstvu.

 

Naredimo skupaj zbirnik idej o uporabnosti odpadkov v gospodinjstvu

23. marec 2018

Drage gospodinje, otroci, ustvarjalci, organizacije in poslovneži, ob letošnjem  Dnevu spremembe vas vabimo, da nam pošljete vašo idejo, filmček, informacijo o tem, katere »odpadke« iz gospodinjstva bi lahko v vsakem domu ponovno uporabili in na kakšen način.

Npr: kam z jajčnimi lupinami, kaj s staro majico, za kaj uporabiti toaletni tulec, kako zmanjšati plastično embalažo…

Verjetno nam ni potrebno nobenega prepričevati, da je smeti vse več, preveč in da bi lahko vsakdo od nas naredil še kakšen »majhen« korak, s katerim bi prispeval k zmanjševanju odpadkov. Pridružite se nam in s svojim znanjem, izkušnjami, idejami pomagajte pripraviti zbirnik, ki bo naše skupne korake peljal po pravi poti. Raznovrstno gradivo bomo zbirali od 1. do 21. aprila 2018 na e-naslov: lepi.cajti@yahoo.com.

Vaše prispevke bomo skrbno proučili, obdelali in jih konec meseca aprila objavili v Zbirniku idej »Uporabnost odpadkov v gospodinjstvu«, kateri naj postane vodilo vsakega gospodinjstva.

Dan žena je prinesel prvega potencialnega spremljevalca Goriške gubance

9.marec 2018

Na 1. izboru vina za Goriško gubanco, ki je 8. marca potekalo v Vinoteki Solum, so gostje po degustaciji 4-ih vin ob sladici, z okusom nonine potice ocenili, da se Damski rose lepo ujame z njo.

Čestitke prvemu finalistu in hvala obiskovalcem za sodelovanje. Lepo nam je bilo v vaši družbi. Kmalu sporočimo kje in kdaj bo drugo tovrstno srečanje.

Vabilo k sodelovanju

K sodelovanju vabimo lokalne ponudnike naravi prijaznih produktov.

V zavodu se želimo povezati z obstoječimi in potencialnimi ponudniki naravi prijaznih pridelkov, izdelkov, storitev. Spodbuditi želimo kupovanje domačih, naravi prijaznih izdelkov in storitev.

Zainteresirane naprošamo, da nas kontaktirajo po e-pošti lepi.cajti@yahoo.com.

 

Martin Krpan z Goriško gubanco

februar 2018

V začetku februarja smo Goriško gubanco predstavili na 29. sejmu Natour Alpe-Adria. Na stojnicah Vipavske doline, polnih unikatnih izdelkov, domačih dobrot in pridihom narave, nam je Zeliščni center Grgarske Ravne prijazno ponudil svoj kotiček. In tako je tudi naša sladica, z okusom nonine potice, pritegnila pozornost in razveselila marsikatero burbončico. 

 

Sejem s pozitivno energijo in sproščenim vzdušjem je kar klical k navezovanju novih poslovnih stikov. Tudi mogočni Martin Krpan je bil za sklepanje posla in v zameno za sol odnesel Goriško gubanco. Prepričani smo, da mu je teknila in v veliko veselje nam bo, če nas bo na svoji naslednji poti do Trsta s svojimi prijatelji obiskal.

Zmagala je Goriška gubanca

Natečaj “Spominki mesta vrtnic” se je zaključil. Komisija je prispelih 9 predlogov proučila in za zmagovalni spominek izbrala sladico Goriška “gubanca”, ki jo je pripravila Vlasta Adamič Vitez.
2.mesto pripada kartonasti kazalki avtorice Eve Trošt, 3. mesto pa si je prislužila Špela Torkar z uhančki v obliki vrtnic.
Čestitke vsem trem!
Zahvala gre tudi ostalim prijaviteljem na natečaj, saj je prispelo kar nekaj dobrih idej, četudi je potrebno nekatere še izpiliti.
Naša naloga s tem ni končana. Nasprotno. To je šele naš začetek razvoja spominkov mesta vrtnic in okolice.

Natečaj "Spominki mesta vrtnic"

Zavod LEpi CAjti v sodelovanju z Goriškim društvom ljubiteljev vrtnic v okviru 12. Festivala vrtnic razpisuje 

natečaj „Spominki mesta vtnic“.

Na natečaju lahko sodelujejo samo spominki, ki prepoznavno in izvirno predstavljajo mesto Nova Gorica z okolico.

Namen natečaja je povečati ponudbo avtentičnih spominkov, ki bodo pripomogli k promociji mesta Nova Gorica in okolice. Na natečaj se lahko prijavijo fizične in pravne osebe. Vloge morajo biti izpolnjene na predpisanih obrazcih in oddane v določenem roku.

Tričlanska komisija bo ocenjevala estetsko, etnološko, promocijsko in uporabno vrednost,  trajnostno naravnanost, izvirnost ter celovitost spominka. Izbrala bo spominke in jim bo dodelila ime „spominek mesta vrtnic“, katere bo zavod LEpi CAji v dogovoru z avtorji ob različnih priložnostih promoviral in ponujal potencialnim kupcem. Trije najbolje ocenjeni spominki bodo prejeli nagrade.

1. nagrada: Knjiga receptov in sestavine za jedi z vrtnicami;

2. nagrada: Brezplačna udeležba na delavnici zavoda LEpi Cajti po dogovoru;

3. nagrada: Mesečna vstopnica za ogled zbirke burbonk za leto 2018.

Spominke za natečaj pošljite po pošti na naslov LEpi CAjti, ulica Vinka Vodopivca 103 A, 5000 Nova Gorica, do 20. 05. 2017. Vloge, izpolnjene na razpisnih obrazcih, morajo biti dostavljene v zaprti pošiljki, s pripisom »Vloga na natečaj za izbor Spominka mesta vrtnic«. Vsakemu spominku mora biti priložena zaprta kuverta z izpolnjenimi obrazci:

·                     Obrazec 1 - Prijavnica,

·                     Obrazec 2 - Izjava avtorja spominka,

·                     Obrazec 3 - Predstavitev spominka,

·                     Obrazec 4 - Fotografija spominka.

O izboru spominkov bodo avtorji obveščeni. Razglasitev rezultatov natečaja bo javna in se bo odvijala na dogodku »Rožni dan« 26. 5. 2017 v pasaži Eda centra ob 18. uri. Izbrani spominki bodo razstavljeni. Po zaključenem natečaju in razstavi bo naročnik prijaviteljem vrnil vzorce spominkov. Organizator s podelitvijo nagrad spominkom ne odkupuje avtorskih pravic nad izdelki.

Dokumentacija je od dneva objave do izteka roka za oddajo prijav dosegljiva na spletnih straneh www.lepicajti.si in www.vrtnice@info. Zainteresirani prijavitelji pa jo lahko dvignejo tudi v trgovini Zale&Pepe na Delpinovi 18b v obratovalnem času trgovine (9h-17h). Dodatne informacije lahko dobite na e-naslovu lepi.cajti@yahoo.com ali tel. 041-487-610.

Kromberk, 10. 4. 2017

direktorica zavoda LEpi CAjti, Neli Kovic

Iščemo vse, kar je povezano z vtnico

Zanimajo nas raznoliki predmeti, ki so tako ali drugače povezani z vrtnico. Lahko vrtnico vsebujejo ali pa z vonjem, obliko, okraskom ali drugače spominjajo nanjo.

Posode, mizice, okvirji, prti, čipke, dekce, modni dodatki, torbe... Staro in novo.

Vaše izdelke želimo vključiti v razstavo produktov, povezanih z vrtnico, ki bo dne 26.5.2017, na Rožni dan, v pasaži Eda centra v Novi Gorici.

Zainteresirane za sodelovanje vabimo, da nas kontaktirate na našo tel. št. (041 487 610) ali elektronsko pošto: lepi.cajti@yahoo.com.

 

© LEpiCAjti. Spletna trgovina Shopamine. Nastavitve piškotkovMoji podatki

Na spletni strani LEpiCAjti poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežji.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb POTRJUJEM. Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

Nastavitve piškotkov
×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu LEpiCAjti
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavatitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnem mestu ali jih odstaniiti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnice velike večine sodobnih spletnih mest.