Vrtnica tako in drugače

Program Goriška vrtnica

vrtnica

Vrtnica je prepoznavni simbol Nove Gorice. Številni nasadi krasijo parke, ulice, krožišča po celem mestu, rožni vrt na Kostanjevici pa se lahko pohvali celo z eno največjih zbirk burbonk na svetu. Vrtnica ima pomembno vlogo za naše mesto in novogoriško občino, saj je nenazadnje umeščena v sam grb občine. Na naziv mesto vrtnic smo ponosni in želimo z njim privabljati turiste.

Naš namen pa je prebivalce in obiskovalce mesta še bolj povezati s tem čudovitim simbolom ljubezni, predanosti, časti in zvestobe. Zato smo se odločili za projekt "Goriška vrtnica", ki vodi k razvoju produktov, ki so kakorkoli povezani z vrtnico. Mestu bi radi ponudili veliko izbiro uporabnih ali okrasnih elementov v obliki vrtnice, okrašenih z vrtnico ali takih, ki vrtnico vsebujejo. S pomočjo lokalnih ustvarjalcev želimo razširiti spekter ponudbe vrntice na področje tekstila, umetnosti, modnih dodatkov, suvenirjev in specialitet. Turist bo tako lahko vrtnico, predvsem pa kraj, doživel na čisto nov, bolj pristen in oseben način ter s seboj domov odnesel delček našega gostoljubja.

Vabimo lokalne ustvarjalce z inovativnimi idejami, ki jim je vrtnica pri srcu, da se nam pridružijo. Pišite nam na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

LEpi CAjti