r*EKO*vnik


Zgodba o vključevanju ranljivih skupin v gospodarstvo, ki sloni na ponovni uporabi.

rekovnik set 1V združenju OZARA in zavodu LEpi CAjti smo prepletli povezujoča si poslanstva ter oblikovali skupno vizijo preko r*EKO*vnika. Le-ta je produkt sodelovanja lokalnih ustvarjalcev zavoda LEpi CAjti, udeležencev novogoriške enote združenja Ozara Slovenija in družbeno odgovornih organizacij. Večji del materiala, ki se za izdelavo beležke potrebuje, je odpadni material, ki ga prispevajo ravno te organizacije.

Ročno šivana beležnica s platnicami iz lesa in dodatki kaligrafije je lično, pristno in naravi prijazno tako poslovno kot osebno darilo. Poslikavo platnic, v katero udeleženci Ozare dajejo svojo ljubezen, dodatno okrašuje kaligrafski napis. Tudi razrez in zgibanje odpadnega papirja je ročno delo. Za šivanje beležnice se uporablja tako imenovano koptsko vezavo, za katero je značilno, da je knjiga popolnoma ravna, ko jo odprta. r*EKO*vnik vsebuje kotiček za posvetilo, kratko zgodbo, mini koledar in prostor za krajše zapiske.

Združenje OZARA je humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu na področju duševnega zdravja v skupnosti. Osebam, ki se soočajo s težavami v duševnem zdravju, nudi različne programe socialne rehabilitacije in podpore, ki so jim lahko v pomoč pri soočanju z vsakodnevnimi težavami v socialnem in delovnem okolju. Pri tem jih želi podpreti pri iskanju njihovih lastnih virov moči in zavedanju, da zmorejo tudi sami vplivati na odločitve, ki lahko izboljšajo njihovo življenje. Zanje organizirajo aktivnosti, katerih namen je ohranjanje in pridobivanje spretnosti, ki postanejo pri soočanju z duševno boleznijo okrnjene. Na ta način želijo uporabnikom omogočiti, da lahko svoj trud prikažejo v izdelkih, ki so lahko širši družbi tudi zanimivi.

LEpi CAjti