Z letom 2017 smo zadovoljni

Leto 2017 je bilo prvo leto poslovanja zavoda LEpi CAjti. Čakalo nas je veliko dela. Od ustanovitve in priprave strategije do prvih kontaktov z javnostjo, našo predstavitvijo, vabil k sodelovanju, povezovanju in tudi konkretnih projektov.

Z narejenim v preteklem letu smo zadovoljni. Stkali smo prve povezave tako med lokalnimi ustvarjalci kot tudi drugimi organizacijami. Konec leta smo lansirali prve izdelke na trg. Predvsem pa, dobili smo prvo sliko sprejemanja zavoda v javnosti. Odzivi na naš nastop so bili pozitivni, kar kaže na to, da je naša začrtana pot dobro postavljena.

Bravo, ekipa. Vredno vseh skupaj preživetih prostovoljnih uric.

Neli Kovic, direktorica


70letNGOb 70-letnici Nove Gorice

S programom »Spominki mesta vrtnic« smo naredili naš prvi korak k doprinosu razcveta avtentičnih novogoriških spominkov. Trdno verjamemo, da lahko s tem pripomoremo k promociji naše občine in povečanju njenega turističnega ugleda.

Pomladne delavnice na to temo in natečaj "Spominki mesta vrtnic", ki smo organizirali skupaj z Goriškim društvom ljubiteljev vrtnic sta pokazala, da je med nami še precej umetniških duš, ki si želi soustvarjati za naše mesto.

Z nekaterimi smo se povezali in pričeli razvijati pristne spominke za turiste, kot tudi poslovna, promocijska, protokolarna darila za pravne osebe.

 

 

GoriskaGubanca

 

S povezovanjem do razvoja

Na novembrskih delavnicah ponovne rabe, ki jih je zavod LEpi CAjti izpeljal na OŠ Ivana Roba v Šempetru so se stkale nove poslovne niti. Besede Mojce Bernik, borke za čist planet, znajo dodobra speči tvojo vest, saj se zaveš, da kljub svoji prepričanosti, da si ljubitelj narave, še vedno sodeluješ pri uničevanju le-te. Rodile so se nove, naravi prijaznejše ideje, ki jih namerava zavod skupaj z zainteresiranimi nadalje razvijati. Zavod se je na to temo priključil tudi decembrskem druženju »SReČNA SOBOTA«, ki ga je organizirala Ustanova Zdenke Gustinčič, Fundacija za dobro ljudi in narave. Misel tamkajšnje ekipe, da vsak od nas lahko nekaj da, zavod podpira, zato si želi še nadaljnega sodelovanja z njimi. Še en lep primer sodelovanja, povezovanja in dobrega dela.

 

aktivniAktivni tudi kot posamezniki

Z veseljem sem sprejela povabilo na sodelovanje pri projektu GORIČANKA.SI, ki poteka na Društvu Notranja Pot. Ugotovili smo, da podobno razmišljamo in da nekatere ideje lahko združimo. Skupen nam je namreč cilj, da bi sami in ljudje okoli nas živeli lepše, kakovostnejše življenje in bili zadovoljni. Naša zadnja "zmaga" je največ prejetih glasov za ureditev zunanjega fitnesa za vse generacije na vstopni točki v Panovcu na glasovanju za Participativni proračun Mestne občine Nova Gorica. S članicami skupine se sedaj redno srečujemo in si po potrebi medsebojno pomagamo pri oblikovanju svoje osebne ali poklicne poti.

Staša

LEpi CAjti