Drugi o nas


»Na Društvu gluhih in naglušnih Severne Primorske organiziramo redno mesečna predavanja za naše člane. To so razna predavanja s področja zakonodaje, zdravstva, aktualnega dogajanja, potopisi,… Na teh predavanjih je vedno prisoten tolmač.  Tako skrbimo za to, da so naši člani socialno vključeni. Ker pa smo imeli že veliko predavanj, slušatelji se pa ponavljajo smo pogosto v zagati, katero predavanje organizirati. Na srečo smo se povezali tudi z zavodom LEpi CAjti, ki ima na razpolago široko paleto različnih predavanj in delavnic. Z njimi smo tako izpeljali že delavnico voščilnic pergamano, obiskali japonsko in spoznali njeno pisavo, izvedeli marsikaj o naravni kozmetiki in se ozavestili kako ohraniti naš planet čist. Zagotovo pa se v njihovem naboru skriva še kaj zanimivega za nas in se najedamo nadaljnjega sodelovanja.« (Društvo gluhih in naglušnih Severne Primorske)

»V Šent-ovem dnevnem centru za osebe s težavami v duševnem zdravju Nova Gorica, posamezniku nudimo možnost za pridobitev socialnih spretnosti, omogočamo jim individualno obravnavo, hkrati se trudimo, da je dnevni center prostor kjer je sproščeno vzdušje in se posameznik lahko izraža. Pomemben del našega dela, predstavlja tudi vključevanje uporabnikov v dogajanje v lokalnem okolju pri čemer se rušijo stereotipi o duševnem zdravju. Zasebni zavod LEpi CAjti, našim uporabnikom omogoča udeležbo pri raznih dogodkih za kakovostno preživljanje prostega časa, ozaveščanju o ponovni uporabi, skrbi za naravo in zase. Takšnih povabil se zelo radi udeležujemo in se jih veselimo tudi v prihodnje.« (Strokovne delavke, ŠENT DC Nova Gorica)

»To je prestiž neke svobode gibanja (v tem primeru peresa), ki se istočasno odraža tudi na nas samih in nam daje tisto lahkotnost gibanja in samozavesti, da smo se (kljub starosti) sposobni še veliko naučiti. Seveda pa gre tu VELIKA pohvala tudi mentorici. Hvala tudi sošolkam, ki so se med urami kaligrafije predstavile z drugimi talenti.« (Nadja, udeleženka delavnice)

Goriška, 11.11.2018: Z medgeneracijskim sodelovanjem do novega znanja, izkušenj in prijateljstev

»Sodelovanje z zavodom LEpi CAjti je prijetno popestrilo naše delovanje. V sooblikovanju zgodbe skupnega projekta r-EKO-vnik in z namero prispevati k izboljšanju kakovosti življenja oseb, ki koristijo storitve naših programov, smo spoznali pravi pomen sodelovanja, skrb za okolje ter zmanjšanje odpadkov. Ob tem je pridobitev za udeležence predstavljala možnost vključitve v lažji delovni proces in spodbujanje delovnih veščin. S skupnim trudom je bil dosežen eden od ciljev - prispevati k socialnem vključevanju ranljivejših. (Ozara Slovenija – Nova Gorica)

»Delo v takih organizacijah poteka predvsem timsko in temelji na povezovanju ter sodelovanju. Raznolikost nalog je pripomogla k temu, da sem dodobra spoznala celoten obseg zavoda, s čim se ukvarjajo in na kakšen način pristopajo. Všeč mi je bila razgibanost in fleksibilnost samega dela ter to, da je potrebno veliko ustvarjalnosti. Naučila sem se veliko novih stvari, predvsem pa dogradila svoje znanje, spoznala novo smer turizma ter si odprla poti za naprej, saj bom z zavodom v prihodnosti še sodelovala pri organizaciji dogodkov. Praksa mi je omogočila, da sem preizkusila različen spekter nalog na različnih področij hkrati.« (Keti, študentka)

Primorski dnevnik, 6.10.2018: V Zavodu za kakovost življenja LEpi CAjti se trudijo, da znanje naših dedkov in babic ne bi šlo v pozabo

»To je bila lepa izkušnja. Udeleženke so bile zelo pridne, spoznale so ustvarjalni proces, gracioznost izdelkov iz pergamentnega papirja ter razloge, zakaj imajo takšno ceno. Cena namreč odraža čas, ki ga posameznik vloži v ustvarjanje. Vesela sem, ko ljudje spoznajo, da izdelki iz pergamentnega papirja niso narejeni s strojčkom, ampak izključno z ročnim delom.« (prostovoljka Nadja)

 

LEpi CAjti