Kratke delavnice za družine

12 korakov za boljši jutri

Trajanje 2 uri
Cena: 15€ za družino (vključuje material)
Predznanje ni potrebno.
Primerno za družine z otroki od 9 do14 let.

V sproščenem vzdušju in na otrokom primeren način bomo spoznavali, kakšen je naš odnos do narave in okolja danes, s kakšnimi okoljskimi izzivi se soočamo in kaj naš čaka v prihodnosti. Skupaj bomo iskali konkretne rešitve o tem, kaj lahko stori vsak od nas za boljši jutri, kaj vse lahko, z malo iznajdljivosti, ponovno uporabimo in kje lahko najdemo namige. Če želite, lahko prinesete s seboj vaš papir, blago, trakec, gumbke in drugi material, ki ga ne potrebujete več, da ga bomo vključili v dekoracijo.

Za praktični del pa izbirate med štirimi spodaj navedenimi ustvarjalnicami.

1. Personalizirani ovitki

Recite plastičnim ovitkom NE. Na delavnici bomo iz starega papirja in blaga skupaj izdelali unikatne ovitke za zvezke, ki bodo vaše otroke spremljali skozi šolsko leto. Videli bomo tudi, kako okrepiti »ušesa«, da se ne bi zvijala.

2. Izdelki iz odpadnega blaga

Iz odsluženih majic, hlač, zaves in drugega blaga bomo izdelali tako preproste kot tudi zahtevnejše nakupovalne in druge vrečke. Za spretnejše prstke bomo za dekoracijo uporabili različne tehnike in tako izdelku dodali svoj pečat.

3. Odrabljene steklene posode

Steklenice in steklene kozarčke, ki so se vam nabrali od marmelad in vložene zelenjave prinesite s seboj na delavnico. Skupaj bomo ugotavljali, za kaj vse jih lahko uporabimo. Ideje bomo tudi uresničili in tako dali posodam novo priložnost za življenje.

4. Šivanje notesnikov

Konec vsakega šolskega leta običajno ostanejo zadnji listi zvezkov nepopisani. Prinesite jih s seboj na delavnico, kjer jih bomo obrezali in jih sešili s koptsko vezavo v unikatno beležnico. Posebnost te vezave je, da je knjiga popolnoma ravna, ko jo odprta. Beležnica bo lahko služila za skiciranje, dnevnik ali lično darilo.

Spoznavanje osnov fotografije

Trajanje 2 uri
Cena: 15€ za družino (vključuje material)
Predznanje ni potrebno.
Primerno za družine z otroki od 9 do14 let.

Na delavnici bomo spoznali fotografsko opremo, delovanje fotoaparata, osnov fotografiranja, digitalno obdelavo. S pomočjo primerov bomo pokukali v portretne, potopisne, reportažne fotografije in tihožitje. Nekaj minut pa bomo posvetili tudi pravilnemu hranjenju fotografij.

Praktična delavnica osnov fotografije

Trajanje 2 uri
Cena: 15€ za družino (vključuje material, zaželjena je uporaba lastnih fotoaparatov)
Predznanje ni potrebno.
Primerno za družine z otroki od 9 do14 let.

Pod strokovnim vodstvom bomo fotografirali pokrajino, portret in detajle, ki dajo fotografiji dodano vrednost. Preizkusili se bomo tudi v fotoreportaži. Postavili se bomo v vlogo strokovnjaka in ugotovili, kako fotografije pregleduje in izbira ter pripravlja za fotografsko razstavo.

Obisk tuje kulture

Trajanje 2 uri
Cena: 15€ za družino (vključuje material)
Predznanje ni potrebno.
Primerno za družine z otroki od 9 do14 let

Kako pripraviti narediti origami ali napisati svoje ime v japonščini ter kje je tapas kultura doma? Na delavnicah bomo pogledali, kaj je za posamično kulturo značilno ter kako je povezana s kulinariko in umetnostjo. Radovedeži, ki želijo okusiti drobec tuje kulture, lahko izbirajo med naslednjimi doživetji:

1. Japonske pisave in zapis svojega imena v japonščini

Japonščina (japonsko nihongo) je jezik z več kot 125 milijoni govorcev, v prvi vrsti na Japonskem, kjer je uradni jezik. Sodobna japonščina uporablja štiri različne pisave: hiragana, katakana, kanji in romaji. Nekaj časa bomo posvetili zapisu imen v katakani ter spoznali nekaj osnovnih pismenk.

2. Predstavitev japonskega origamija

Origami je japonska umetnost, ki temelji na prepogibanju papirja v določen lik. Beseda izhaja iz japonske besede »orikami«. »Ori« pomeni prelaganje, »kami« pa papir. Del časa bomo namenili izdelavi origamijev.

3. Španski flamenko - predstavitev

Spoznali bomo glasbeni in plesni stil, ki izhaja iz juga Španije - Andaluzije in se je razvil iz ljudske glasbe. Osnovni elementi flamenko glasbe so petje, kitara in ples.

4. Tapas kultura

Presenetite prijatelje s "Tapasi". Le-ti so pomemben del družabnega življenja v Španiji. »Tapas« so majhne porcije jedi, ki jih Španci postrežejo kot prigrizek k pijači. Tapase se streže v barih, kjer ponavadi vlada sproščeno vzdušje.

HOLA = ŽIVJO = ハイ

Trajanje 2 uri
Cena: 15€ za družino (vključuje material)
Predznanje ni potrebno.
Primerno za družine z otroki od 9 do14 let.

Vas zanimajo tuji jeziki? Razmišljate, da bi se začeli učiti španščino ali japonščino? Potem je ta delavnica spoznavanja jezikov za vas. Naučili se bomo osnovnih fraz v tujem jeziku, pozdravov in ugotovili, v čem se tuj jezik razlikuje od slovenskega (izgovorjava, abeceda). Izbirate lahko med

1. HOLA = ŽIVJO, spoznavanje španščine:

Španščina ali kastiljščina je iberoromanski jezik. Po številu govorcev je drugi najbolj razširjen jezik, saj se jo govorili, poleg v Španiji, še v skoraj celotni Latinski Ameriki, Severni Ameriki, celo v Afriki in na Filipinih.

2. KONNICHIWA = ŽIVJO, spoznavanje japonščine:

Japonščina (japonsko nihongo) je jezik z več kot 125 milijoni govorcev, v prvi vrsti na Japonskem, kjer je uradni jezik. Sodobna japonščina uporablja štiri različne pisave: hiragana, katakana, kanji in romaji.

Kaligrafija za otroke

Trajanje: 3 ure
Cena: 45 € (vključuje kaligrafsko pero in material)
Predznanje ni potrebno.

Pisali bomo celotno abecedo malih in velikih črk, ter števila. Pisanje je prilagojeno posameznemu otroku.

 

LEpi CAjti